Afbeelding
Foto: Mark Kras

Bunkers in Wassenaar geopend voor publiek

Algemeen

Het is weer zover. De bunkers van Rijksdorp (van der Doeslaan) en de Vleermuisbunker (Wassenaarse Slag) gaan open voor het publiek. Een unieke gelegenheid om meer te weten te komen over deze bunkers en hun verleden, als onderdeel van de Atlantikwall. En wist je dat de bunkers in Rijksdorp ook in de Koude Oorlog nog een rol hebben gespeeld? Kom ondergronds en dompel je onder in de geschiedenis. De gidsen vertellen je graag meer.

Vanaf zaterdag 4 mei starten de rondleidingen in de Vleermuisbunker, aan de Wassenaarse Slag in Wassenaar. Vanaf zaterdag 1 juni starten de rondleidingen in bunkercomplex Rijksdorp, eveneens in Wassenaar. De kosten hiervoor bedragen 10 euro voor mensen ouder dan 12 jaar en 6 euro van kinderen van 6 t/m 12 jaar. Kijk voor meer informatie en reserveringen op www.staatsbosbeheer.nl/vleermuisbunkerwassenaar of www.staatsbosbeheer.nl/bunkersrijksdorp.

Ook zijn deze bunkers weer geopend voor bezoek door groepen. Het minimumaantal personen is 5. Neem hiervoor contact op met boswachter publiek Joël Haasnoot via het e-mailadres hollandsduin@staatsbosbeheer.nl. Meer informatie over de locaties? Kijk dan op: www.bunkersinwassenaar.nl.