Afbeelding

Meer dan 150.000 kinderen op het water

Algemeen

Ruim        150.000 kinderen uit heel Nederland gingen de afgelopen tien jaar het        water op met het kennismakingsprogramma van het Watersportverbond voor de        jeugd, Optimist on Tour. Het programma viert dit jaar haar tiende        verjaardag en is nog altijd razend populair bij scholen, gemeenten,        verenigingen en organisaties om kinderen uit alle windstreken het water        op te krijgen. Kinderen tot en met 12 jaar en met zwemdiploma A, krijgen        de kans om bij hen in de buurt via school of vrije inschrijving gratis te        zeilen, suppen en kanovaren.

 De afgelopen tien jaar heeft Optimist on Tour 118 locaties aangedaan        verspreid door heel Nederland. Van Meerstad tot aan Middelburg en van        Roermond tot Texel. Ruim 2.000 schoolklassen namen deel, naast de        vrije inschrijving die voor alle kinderen tot en met 12 jaar toegankelijk        was. Ook dit jaar staan er ruim tien locaties door heel Nederland op het        programma. Tijdens de Dutch Water Week van 15 mei tot 2 juni in Almere        wordt flink uitgepakt om het 10 jarig bestaan van Optimist on Tour te        vieren.
        

                

Het Optimist on Tour programma

        

Met tien Optimist        zeilboten, meerdere SUP’s en kano’s reist Optimist on Tour door Nederland        om kinderen gratis kennis te laten maken met wate..