Topsportcoördinator Tjeerd Scheffer | Deleidenaar.nl
Logo deleidenaar.nl

Topsportcoördinator Tjeerd Scheffer

  Column
Foto:

In deze rubriek beantwoordt een prominente Leidenaar om de week vijf vragen. Dat kan iemand zijn uit de politiek, het bedrijfsleven, of gewoon: een Leidenaar in hart en nieren. Deze week vijf vragen aan Topsportcoördinator ,Bourgondiër, sporter, liefhebber van mensen, dieren en de natuur! Tjeerd Scheffer.

Wat betekent Leiden voor je?

Ik heb 24 keer in verschillende plaatsen gewoond. Geboren in Katwijk (ja ja) en verder onder andere in Curacao, Lisse, Sassenheim en Den Helder. Mijn moeder zegt altijd: 'Waar je brood is, is je vaderland'. Ik woon nu sinds 1994 in Leiden en dit is toch wel echt mijn stad geworden. Deze stad voelt voor mij als een warm bad.

Is er een plek in Leiden waar je graag komt?

Toen ik net in Leiden woonde las ik, onder andere, de verhalen over de Pilgrim Fathers. Dat de Leidenaren ze zo gastvrij opvingen en ook hielpen. Op een zondag ben ik in alle vroegte naar de Pieterswijk gegaan en daar gewoon gezeten. Ik voelde die sfeer van toen! Ik denk dat ook dit dat warme bad is.

Wat mag uit Leiden verdwijnen en wat zeker niet?

De Leiden Marathon mag nooit verdwijnen! Vraag maar aan onze ruim duizend vrijwilligers. Het is namelijk HUN marathon. De Leiden Marathon voor het eerst in 1991 georganiseerd is inmiddels uitgegroeid tot een van de gezelligste en best georganiseerde hardloopwedstrijden van Nederland. Volgens bureau Respons in grootte het 12e sportevenement van NL.

Wat uit Leiden mag verdwijnen? Het blik in de binnenstad Ik zou het wel mooi vinden als de binnenstad van Leiden autoluw en het liefst autovrij wordt.

Wat mis je in Leiden?

Ik kan hier zo snel even niet opkomen.

Wat doe je op de '3 october?'

Naar de andere helft van Leiden kijken, heerlijk kletsen over helemaal niets en bier drinken!

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225575&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deleidenaar.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deleidenaar.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>