Logo deleidenaar.nl
Foto: Picasa Al Dente

Toneelgroep Al Dente speelt 'Ik zit hier op ...

  Cultuur

Toneelgroep Al Dente speelt 'Ik zit hier op een stoel'Twaalf spelers storten zich in groepjes van drie op de wondere wereld van de Russische absurdist Daniil Charms (1905-1942). 

Regisseur Jos Nijhof maakte een theatrale bloemlezing uit diens oeuvre waaraan zelfs woorden als absurd, grimmig en onzinnig niet volledig recht doen. Ik zit hier op een stoel wordt een eerbetoon aan deze vergeten literator in de vorm van een uniek theateravontuur. De toeschouwer stapt binnen in een fantasiewoning met vier kamers waaruit ontsnappen onmogelijk is. Grillige gangen leiden naar deuren die niet van het slot te krijgen zijn, die weliswaar opengaan, maar geen doorgang bieden, of die de gast in een peilloze diepte storten. Houvast ontbreekt en het is dus maar het beste te blijven zitten: op een stoel, ver van de realiteit van alledag en van ieder epidemisch gevaar. De voorstellingenreeks vindt plaats in drie weekends op verschillende buitenlocaties in Leiden en Leiderdorp.

De toeschouwers worden opgedeeld in vier groepen, met stoelen op anderhalve meter afstand. De spelerstrio's komen bij elke groep langs om hun eigen voorstelling van 15 à 20 minuten te geven en trekken dan weer verder naar het volgende kwart van het publiek. Door deze opzet en parallelle maatregelen is Ik zit hier op een stoel gegarandeerd coronaproof. Welkom bij Al Dente's alternatief absurdistisch anderhalvemetertheater... Gaat u zitten! 

Theater en Toneel

Do 3 september 2020 20:15 uur,vr 4 september 2020 20:15 uur,za 5 september 2020 20:15 uur,Toelichting: Voorstellingen op 10,11,12 september in de Hortus Botanicus Leiden en op 17,18, 19 september in Park de Houtkamp Leiderdorp
LET OP: Reserveren is verplicht en kan via www.aldente.nl. De tuin van de smid Polderpad 8 2322 LB LEIDEN tel 071 750 1796e-mail info@detuinvandesmid.nl www.detuinvandesmid.nl Meer info: www.aldente.nl

Meer berichten