Afbeelding

Dilemma

Algemeen

'Bent u een 'Vrouwen-vrouw' of een 'Mannen-vrouw'?'

Even ben ik stil. De andere kant van de lijn ook. Wat moet ik hier nu weer mee? Geen wonder, dat steeds minder mensen telemarketiers te woord staan. Of ze bellen tijdens etenstijd of ze komen met vreemde vragen. Maar ik heb zelf ingestemd met deze enquête over 'vrouwen-in-managementfuncties'. Maar als hij echt bedoelt wat hij vraagt, vind ik het erg privé.
'Vindt u dat mannen beter functioneren dan vrouwen in managementfuncties en naar welke categorie gaat uw eigen voorkeur?'
Dat is anders. Een gewetensvraag dus. Ineens moet ik denken aan een bezoek aan het Vulkaaneiland bij Kos. Met een afschuwelijke weg hoog de bergen in, met alleen ravijn en enkele plaatsen waar twee bussen elkaar net kunnen passeren. Juist wij troffen de vrouwelijke buschauffeur. Eerlijk gezegd: het liefst had ik een rit overgeslagen. Maar de bus werd, hoe kan het anders, uiterst cool en vakkundig naar boven gereden en terug. Waarom moeten vrouwen zich elk uur bewijzen. Zet drie dames en een heer in een kantoor en een bezoeker denkt dat hij de chef is. Er zijn bekwame mannen én vrouwen. Toch dringen er steeds meer vrouwen mijn vizier binnen. Vakkundig, accuraat, zakelijk, enthousiast, zorgzaam en betrokken. Afspraken mee te maken, serieus en hard werkend. Zeker. Ik heb helemaal geen hekel aan mannen. Integendeel zelfs. Ik kan er uitermate goed mee uit de voeten. 'Ja, dan ben ik een vrouwen-vrouw!
'En mannen?' 'Ach, zij blijven het zout in de pap.'

Teuntje van Delft
Hoofdredacteur