Stichting Mentorschap Haag en Rijn zoekt vrijwilligers | Deleidenaar.nl
Logo deleidenaar.nl
Het is mooi en dankbaar werk. Foto: Sjors Massar
Het is mooi en dankbaar werk. Foto: Sjors Massar (Foto: Sjors Massar)

Stichting Mentorschap Haag en Rijn zoekt vrijwilligers

Door de toename aan aanvragen voor een mentor is de Stichting Mentorschap Haag en Rijn dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers die mentor willen worden.

Nederland is aan het vergrijzen en het komt steeds vaker voor dat er mensen zijn die niet goed meer voor hun eigen belangen kunnen opkomen als het gaat om bijvoorbeeld hun verzorging, verpleging, behandeling of begeleiding. Maar dat geldt zeker ook steeds vaker voor iemand met een verstandelijke beperking of een psychiatrisch probleem.
Veelal zijn er dan wel familieleden of andere naasten die kunnen bijspringen, maar dat is zeker niet altijd het geval. Dan bestaat er gelukkig de mogelijkheid om een mentor in te zetten en in de regio Leiden en omstreken kan daarvoor een goed opgeleide vrijwilliger worden aangevraagd bij de Stichting Mentorschap Haag en Rijn.
Bij het nemen van belangrijke beslissingen kan zo'n mentor zijn of haar cliënt adviseren en is, omdat hij of zij wordt aangesteld door de kantonrechter, ook wettelijk bevoegd om beslissingen te nemen als de cliënt dat zelf helemaal niet meer kan. Daarnaast kan een mentor optreden als vertrouwenspersoon bij allerlei persoonlijke zaken. Door de toename aan aanvragen voor een mentor is de Stichting Mentorschap Haag en Rijn dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers die mentor willen worden.
Wie belangstelling heeft kan contact opnemen via Herma Kappert, 06 1507 0233, leiden@mentorschaphaagenrijn.nl. Wendy van Veen, 06-25182521, w.vanveen@mentorschaphaagenrijn.nl. Kees Korsman, 06-24851806, k.korsman@mentorschaphaagenrijn.nl. (Mailadressen zijn zonder streepjes!)

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225575&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deleidenaar.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deleidenaar.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>