Logo deleidenaar.nl
<p>Scene uit The Greenhouse Dances.</p>

Scene uit The Greenhouse Dances.

(Foto: PR)

LeineRoebana danst The Greenhouse Dances in de Leidse Schouwburg

Woensdag 16 juni om 20.15 uur in de Leidse Schouwburg

Het theaterseizoen van 2020-2021 is bijna afgelopen. Dit seizoen bestond grotendeels uit annuleringen vanwege de coronamaatregelen. Nu door versoepelingen de theaters weer open mogen voor een klein publiek, kunnen de laatste voorstellingen van dit theaterseizoen alsnog doorgaan. Zo staat op woensdag 16 juni, 20.15 uur, LeineRoebana met The Greenhouse Dances in de Leidse Schouwburg. Voor wie na de laatste lockdown snakt naar een inspirerende voorstelling is nog een aantal kaarten beschikbaar.

The Greenhouse Dances

The Greenhouse Dances is een voorstelling die qua thematiek raakt aan de huidige coronacrisis. Centraal staat het lot in eigen hand nemen. Waar dit een goede instelling lijkt, leidt het vaak tot flinke zelfoverschatting. Zo ook in The Greenhouse Dances. Lichamen bewegen onvermoeibaar door de ruimte. Stilstaan is geen optie in de genadeloze estafette waarin de zeven dansers zich bevinden. Onder begeleiding van componist en pianist Lorenzo Pagliei en dansende slagwerker Antonio Rubio Gutierrez ontstaat een bijzondere strijd tegen de hoogmoed.

Voorafgaand aan de voorstelling wordt de bezoeker uitgenodigd kennis te maken met de dansers, musici en choreografen. Hier worden ervaringen en inspiratiebronnen van het maakproces gedeeld en kunnen vragen gesteld worden.

LeineRoebana

LeineRoebana is een dansgezelschap dat bekend staat om haar voorstellingen met live muziek en actuele thema’s. Muziek staat centraal in de fanatieke choreografieën en is hierbij vaak live aanwezig. Om tot de hoogste kwaliteit te komen wordt er bovendien altijd samengewerkt met dansers, zangers, musici, componisten, schrijvers en ontwerpers uit verschillende landen.

Ondanks alle maatregelen is LeineRoebana erin geslaagd een bijzondere voorstelling te maken, waarin corona een belangrijke factor in het maakproces was. Van vergaderingen via Zoom tot afstand houden tijdens repetities, corona heeft de voorstelling mede gevormd.

Uitvoerenden

Andrea Leine, choreografie en toneelbeeld

Harijono Roebana, choreografie en toneelbeeld

Lorenzo Pagliei, compositie en piano

Uri Eugenio, dans

Luana van Eekeren, dans

Andrea Pisano, dans

Timon de Ridder, dans

Kris Mohammed Adem, dans

Aika Goto, dans

Polina Mirovskaya, dans

Jeroen Smith, toneelbeeld en lichtontwerp

Antonio Rubio Gutierrez, slagwerk

Meer berichten