Jasper van der Veen
Jasper van der Veen Foto: Manon van der Zwaal

Drie oud-winnaars Leids Cabaret Festival keren terug naar de Leidse Schouwburg

Algemeen

De Leidse Schouwburg presenteert op zaterdag 11 februari de laatste drie titelhouders van het Leids Cabaret Festival. De schouwburg is al jaren hét podium voor het LCF dat jong cabarettalent een opstap biedt naar een groter publiek. Dit jaar maakt het festival pas op de plaats wegens een te laag aantal aanmeldingen. Om toch in de cabaretsferen te blijven komt de Leidse Schouwburg met een alternatief: Lachstof Extra!

In Lachstof Extra komen winnaars Jasper van der Veen (2019), Lisa Ostermann (2020) en Stefan Hendrikx (2022), op de dag dat oorspronkelijk de finale van het Leids Cabaret Festival 2023 gepland stond, alle drie éénmaal terug op het ‘oude’ nest. Het nest waar het allemaal voor ze begon. Het podium waar zovelen hen voorgingen, met een zaal waarin de grootste cabaretfans hen destijds warm onthaalden. De avond wordt geleidt door een grappige MC, wie dat is blijft nog even geheim.

Kaarten voor Lachstof Extra op 11 februari om 20.15 uur in de Leidse Schouwburg zijn verkrijgbaar via de website van de Leidse Schouwburg - Stadsgehoorzaal.