Foto: W ZWANENBURG
Foto: W ZWANENBURG Foto: W ZWANENBURG

Pernix door het ijs tegen KVZ

Algemeen

Zaterdag speelde het eerste van Pernix in de Zijl-hal tegen KVZ uit Zaandam. De Leidse korfbalvereniging startte in de wetenschap dat winst noodzakelijk was, wilde het niet nog verder wegzakken. De heenwedstrijd tegen KVZ werd door Pernix nog redelijk ruim gewonnen, maar KVZ werd niet onderschat. Ze hadden de laatste weken best goede uitslagen gemaakt, dus Pernix was gewaarschuwd. Pernix verloor echter met 18-26.

Voor de rust kende Pernix een aantal matige periodes, maar desondanks mochten zij thee gaan drinken met een 9-9 ruststand. Na de rust zakte Pernix volledig door het ijs. Na de rust werd het in nog geen tien minuten 10-17, en was de zaak beslist. In deze periode kwamen Koen Breedveld (twee maal scorend) en debutant Tjalle Swen nog in het veld, maar ook zij konden niet verhinderen dat de wedstrijd met 18-26 eindigde. Topscorers waren Christel Zwanenburg (maar liefst zesmaal) en Fleur van Rosmalen (driemaal).

De druk van het moeten 

Assistent/coach Robin Arnoldus analyseert: “De druk van het “moeten” lijkt verlammend te werken. Als je in een goede periode zit, heeft dat minder invloed op het zelfvertrouwen. Als je zoals wij drie wedstrijden op rij verliest, dan wordt dat er niet beter op. Als je dan, zoals zaterdag, ook nog eens een onterechte bal tegen krijgt, of je wordt niet aangespeeld zoals je graag zou willen, dan gaan de koppies hangen. Dat helpt de zaak natuurlijk niet.”