Afbeelding
Foto: Frank van der Burg

Gigantische kinderboekenkast op muur Staedion in Molenwijk

Algemeen

Een boekenkast gevuld met de lievelingsboeken van kinderen uit de buurt. Kunstenaar Jan ‘is de Man’ Heinsbroek schilderde in opdracht van woningcorporatie Staedion hun favoriete boeken op een muur in de Haagse Spilstraat. Op 16 april vierden we de feestelijke onthulling van dit kunstwerk met de kinderen van de basisscholen Baanbreker, Kameleon en Ontmoeting. En natuurlijk met de bibliotheek in stadsdeel Laak, GGD en gemeente Den Haag.

Lezen is belangrijk, maar vooral leuk 

Marieke Stam, directeur Wonen & Samenleven van Staedion, knipte het lint door met een aantal kinderen en de kunstenaar: “In Laak is het aantal laaggeletterde mensen het hoogst van Nederland, namelijk 50%. We willen de kinderen laten zien dat lezen leuk is. Het zet je aan het denken en vergroot je woordenschat. Daarom ga ik de komende tijd samen met onze andere maatschappelijke partners voorlezen in de bibliotheek van Laak. Door als partners de handen in een te slaan kunnen we het verschil maken en de kinderen in Laak meer aan het lezen brengen. En nu de muur af is, lopen de kinderen dagelijks langs de boekenkast en hopen we dat ze gemotiveerd worden een boek te lezen.”

‘De schoen van 10 miljoen’
Een bijzonder boek dat boven op de stapel in de boekenkast ligt, is ‘De schoen van 10 miljoen’. Tien bekende schrijvers hebben zich laten inspireren door ervaringen van kinderen met geldzorgen en hebben hun verhalen hier opgeschreven.

Kijken, verbeelden en een goed gesprek
Staedion is enthousiast over de kracht van muurschilderingen. Het is niet alleen een mooie manier om een buurt op te fleuren, maar ook een krachtig instrument om positieve veranderingen teweeg te brengen. Het nodigt uit tot kijken, verbeelden en een goed gesprek. Mensen voelen zich meer betrokken bij hun buurt en dat versterkt de leefbaarheid in de wijk.


Over Staedion

Met ons maatschappelijk hart dragen wij bij aan het geluk en de gezondheid van onze huurders door het bieden van een veilig en betaalbaar thuis. Want wonen gaat over mensen. Wij verhuren 44.000 woningen, winkels, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen in de regio Haaglanden. Samen met onze huurders en partners werken wij aan een prettige woonomgeving. Wij gaan voortvarend door met het renoveren en verduurzamen van onze woningen en maken ons sterk voor het bouwen van maar liefst 7.500 nieuwe woningen. Samen thuis, voor nu en later.

www.staedion.nl