Vlnr: Danny Wijnbelt, directeur-bestuurder De Sleutels, Anita Oudejans, algemeen directeur Ballast Nedam West, Bert van Klinken, projectontwikkelaar De Sleutels
Vlnr: Danny Wijnbelt, directeur-bestuurder De Sleutels, Anita Oudejans, algemeen directeur Ballast Nedam West, Bert van Klinken, projectontwikkelaar De Sleutels Foto:

De Sleutels en Ballast Nedam West tekenen realisatieovereenkomst

Algemeen

Woningcorporatie De Sleutels en Ballast Nedam West hebben de realisatieovereenkomst getekend voor de nieuwbouw van 157 huurappartementen aan de Willem de Zwijgerlaan. 

De Sleutels staat voor een grote opgave als het gaat om woningen bij bouwen en verduurzamen. Danny Wijnbelt, directeur bestuurder van De Sleutels: “We voegen met deze nieuwbouw 67 extra woningen toe aan de stad. Bovendien worden de woningen volledig gasloos. Een mooie stap, waarmee we aan het woningtekort en aan onze klimaatdoelen werken. Er komt een mix van grotere en kleinere appartementen. Hierdoor zijn de woningen geschikt voor verschillende huishoudgroottes en inkomensgroepen. Ruim 70% is bestemd voor de sociale verhuur en 30% voor de midden huur in de vrije sector. 

Ballast Nedam West is de aannemer voor deze nieuwbouw

Er komen 5 nieuwbouwblokken, 1 blok met vrije sector huurwoningen en 4 blokken met sociale huurwoningen. Die komen op ongeveer de plek van de gesloopte portiekflats. “We starten aan de kant van de Bernhardstraat en werken naar de Julianakade toe. De werkzaamheden worden blok voor blok uitgevoerd. Steeds als een deel van het werk klaar is, wordt dat deel bij het volgende blok gedaan. We verwachten in april te starten en eind 2025 is het laatste blok klaar”, vertelt Anita Oudejans, Algemeen Directeur van Ballast Nedam West.