Afbeelding

Hanskamp zet vol in op gebruik van koeienurine in de kwekerijsector

Algemeen

Vermindering van boerenlasten en verduurzaming van twee sectoren!

 Hanskamp, agrarische sector, kondigt met trots aan dat het gaat investeren in het gebruik van koeienurine in de kwekerijsector. Dit baanbrekende initiatief is ontworpen om de druk te verlichten die boeren ervaren door hoge afzetkosten van mest.

De uitdagingen waarmee boeren te maken hebben vanwege de hoge kosten van mestafzet zijn algemeen bekend. Hanskamp zet zich in om deze uitdagingen aan te pakken door zich te richten op het gebruik van koeienurine als waardevolle bron van voedingsstoffen voor gewassen. Door het installeren van het innovatieve CowToilet, streven we ernaar om zoveel mogelijk koeienurine gescheiden van de mest op te vangen.

Wat maakt koeienurine zo waardevol? Het bevat aanzienlijke hoeveelheden kalium en stikstof, essentiële elementen voor de groei van planten. Deze natuurlijke zuivere samenstelling maakt het een ideale vervanger voor kunstmest, en door het op grote schaal te benutten, vergroenen we twee sectoren.

Wij hebben Evert Langebeeke aangesteld als marktontwikkelaar voor dit project: Vermindering van boerenlasten en verduurzaming van twee sectoren!

“De melkveehouder voert in ons model gratis stikstof (koeienurine) af, maar behoud zijn/haar organische stof en fosfaat op het melkveebedrijf. De kweker krijgt tegen transportkosten deze zuivere meststof (koeienurine) die geen onkruidzaad bevat, voor beide dus een verdienmodel”, aldus Henk Hanskamp 

Het vloeibare goud voor milieu en natuur. Voor meer informatie over dit initiatief en andere innovaties van Hanskamp kunt u contact opnemen met Jochem Tolkamp, j.tolkamp@hanskamp.nl