Staedion. 
Ondertekening renovatie Van Maerlantstraat. (Den Haag 02-04-24)  Foto: Frank Jansen.
Staedion. Ondertekening renovatie Van Maerlantstraat. (Den Haag 02-04-24) Foto: Frank Jansen. Foto: Frank Jansen

Staedion en Dura Vermeer tekenen turnkey aannemingsovereenkomst voor grote renovatie Haagse Van Maerlantlaan

Algemeen

Dinsdag 2 april hebben Staedion en Dura Vermeer Bouw Heyma een handtekening gezet op de turnkey aannemingsovereenkomst voor de renovatie van 235 sociale huurwoningen rondom de Van Maerlantlaan in Den Haag. In het project renoveren en verduurzamen ze 235 woningen verdeeld over 3 wooncomplexen in de wijk Moerwijk.

235 woningen renoveren en verduurzamen
Met de renovatie worden noodzakelijke werkzaamheden uitgevoerd en verbeteringen aangebracht. Op deze wijze worden de woningen gereed gemaakt voor de toekomst. Tijdens de werkzaamheden worden onder andere de badkamer, keuken en toiletten vervangen, balkons vernieuwd, alle kozijnen vervangen en isoleren we de volledige buitenkant van de woongebouwen. Zo voorkomen we dat we de vierkante meters in de woning verkleinen. Door het isoleren van de gebouwen zijn de woningen ’transitiegereed’ en voorbereid om aan te sluiten op het warmtenet. De gasaansluitingen voor koken verdwijnen en er wordt overgestapt naar elektrisch koken. De brandveiligheid wordt verbeterd volgens de huidige regelgeving. De woningen worden zeer energiezuinig en bijna alle woningen krijgen na de renovatie energielabel A. Een impactvolle renovatie, vooral voor de bewoners.

Thuis in een wijk waar het prettig wonen is
Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter Staedion: “De renovatie geeft de woningen aan de Van Maerlantlaan niet alleen een mooie uitstraling, maar draagt ook bij aan de leefbaarheid en de duurzaamheidsagenda. Ik vind het belangrijk dat onze bewoners zich thuis voelen in hun woning, want wonen gaat over mensen. En voel je je thuis, dan komt dat gevoel ook ten goede aan je eigen omgeving en buurt.“

Edwin Blom, directievoorzitter Dura Vermeer: “Moerwijk is een wijk vol met potentie. Samen met Staedion mogen wij werken aan een deel van deze prachtige wijk. We verbeteren niet alleen de woningen, maar we laten ‘Moerwijkers’ weer stralen in hun wijk. We zijn trots dat we samen met Staedion kunnen bouwen aan een sterk, veerkrachtig Moerwijk.”

Gelukkige bewoners door maatwerk
Ons belangrijkste, gezamenlijke doel is tevreden bewoners met hun gerenoveerde woning. Renoveren in bewoonde staat is nooit een routineklus, het is altijd maatwerk. Eenduidige communicatie in het proces met zowel bewoner als aannemer en opdrachtgever staat centraal om dit te kunnen realiseren. Hierbij komen sociale en technische processen samen. Dit noemen we verbindend renoveren. Dura Vermeer en Staedion begeleiden samen het bewonersproces.