Afbeelding

Wielervereniging LRTV Swift organiseert Ready2Race Schoolclinic in Leiden

Algemeen

Een van de manieren waarop Ready2Race dit doet is middels schoolclinics. De clinics vinden plaats op het clubparcours van de lokale wielervereniging, in dit geval op het parcours van LRTV Swift. Met de organisatie van deze schoolclinics probeert Ready2Race de relatie tussen scholen en verenigingen op een duurzame wijze te versterken. 

Op 8 en 9 april 2024 wordt voor diverse basisscholen uit Leiden, Leiderdorp en Zoeterwoude-Rijndijk een Ready2Race Schoolclinic georganiseerd. Ready2Race, een concept van Team Visma | Lease a Bike, is een sportstimuleringsprogramma met als doel kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de wielersport.

De Ready2Race Schoolclinics zijn bedoeld voor basisschooljeugd en leerlingen uit de eerste en tweede klas van de middelbare school. Door middel van oefeningen en spelletjes gaan ze onder andere aan de slag met hun stuurvaardigheid en balans. Plezier en veiligheid staan voorop. Tot en met groep zes doen de leerlingen mee op hun eigen fiets. Vanaf groep zeven doen ze mee op racefietsen. De racefietsen en helmen worden gefaciliteerd door Ready2Race. Na afloop krijgen de leerlingen meer informatie over de wielervereniging en hoe ze zich kunnen aanmelden om een keer mee te trainen. Daarnaast wordt op zaterdag 20 april 2024 een vervolg gegeven aan de Ready2Race Schoolclinic door middel van een Ready2Race Junior event in Leiden. Iedereen tussen de 11 en 15 jaar oud kan zich hiervoor kosteloos inschrijven via www.ready2race.nl.